Biopodden
Biopodden

Storfamilien er på besøk, og familiens vegetarianer går rett i tottene på en selverklært kjøtteter. Hvem har rett? Kan man egentlig med slå i bordet og slå fast en gang for alle: Bør vi mennesker spise kjøtt eller ikke?

Referanser:

Leroy F, Cofnas N. Should dietary guidelines recommend low red meat intake? Crit Rev Food Sci Nutr. 2020;60(16):2763-2772. doi: 10.1080/10408398.2019.1657063. Epub 2019 Sep 5. PMID: 31486336.

Neil J. Mann, A brief history of meat in the human diet and current health implications,Meat Science, Volume 144, 2018, Pages 169-179, ISSN 0309-1740,https://doi.org/10.1016/j.meatsci.2018.06.008.

Love Hamish J., Sulikowski Danielle, Of Meat and Men: Sex Differences in Implicit and Explicit Attitudes Toward Meat, Frontiers in Psychology VOLUME 9, 2018, p. 559, DOI: 10.3389/fpsyg.2018.00559  https://www.frontiersin.org/article/10.3389/fpsyg.2018.00559

Meckel, L.A., McDaneld, C.P. and Wescott, D.J. (2018), Whitetailed Deer as a Taphonomic Agent: Photographic Evidence of Whitetailed Deer Gnawing on Human Bone. J Forensic Sci, 63: 292-294. https://doi.org/10.1111/1556-4029.13514

logo

I Biopodden graver Elina og Vilde seg inn i biologiens verden med en freidig og underholdende tilnærming til forskningen. En ny episode publiseres hver onsdag.

Bak Biopodden står:

Vilde Olsson Lalun, podvert
Elina Melteig,  podvert og prosjektansvarlig
Torborg Galteland, ansvarlig redaktør

Biopodden er en podcast fra tiddsskriftet Biolog og støttes av Fritt ord og Tidsskriftforeningen. 
Musikken er laget av Overgump

 

 

10:55 – 11:25 Kaffe/frukt